European Fertility week 2018

Van 5 tot 11 November 2018 heeft Freya aandacht gegeven aan de week van de vruchtbaarheid, een Europees initiatief. Het thema van deze week was: doorbreek de stilte.

1 op de 6 mensen heeft te maken met vruchtbaarheidsproblemen maar vaak weten we dat zelfs niet van mensen in  onze eigen omgeving. Freya vroeg daarom om het bericht over deze week te delen op je social media kanaal, bijvoorbeeld op facebook.

Ik hoorde verschillende reacties op deze actie: mensen die er helemaal achter stonden maar ook mensen die weerstand merkten bij zichzelf.

misschien zou het goed zijn als ik er met anderen over praat

Voor iedereen  zal het anders zijn maar wat ik vaak terug hoor is dat mensen eenzaam zijn en zich niet begrepen voelen als het gaat over de vervroegde overgang.

Ik praat er zelf echt niet elke week over maar met een klein groepje vriendinnen bespreek ik dingen die mij dwars zitten of waar ik mij zorgen over maak. Het zijn allemaal vrouwen tussen de 28 en 33 die niet in de overgang zijn maar wel mijn vriendin zijn. Ze hoeven de overgang niet te snappen, maar mijn boosheid of frustratie snappen ze wel.
Die hebben ze allemaal wel eens in het dagelijks leven.
Ik ben niet iemand die de post van Freya zal delen op mijn social media omdat ik het niet met een oud klasgenoot van de basisschool hoef te bespreken.
Maar wellicht kunnen we beginnen ons kringetje mensen iets uit te breiden en iemand in vertrouwen te nemen die voor ons belangrijk is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.