Verjaardag

Vandaag ben ik 34 geworden en het voelt gek. Ik zal uitleggen waarom….In de ogen van sommige vriendinnen ben ik oud terwijl er collega’s zijn die mij een jong blompje vinden. In de ogen van mijn moeder gaat alles snel. Terwijl het voor haar ook als de dag van gisteren voelt dat ze mij eruit perste in het ziekenhuis.

Sinds ik weet dat ik POI heb voel ik mij op momenten erg oud. Als ik 5km heb hardgelopen en mijn heupen stram voelen. Als ik op de grond heb zitten spelen met de dochter van een vriendin en ik na 15 minuten elke pees in mijn lichaam lijk te voelen. Als ik ’s ochtends wakker word en het gevoel heb dat ik nog 10 uur kan slapen.

Maar er zijn veel meer momenten dat ik mij jong voel. Als ik door het bos loop en die typische boslucht ruik. Als ik koffie drink met mijn geliefde. Als ik in de keuken sta en voor mijzelf iets heerlijks kook. Of als ik mijn hardloopschoenen aantrek en trots op mijzelf ben.

Ik ben van binnen misschien 60 maar er zijn zoveel momenten dat ik mij 34 of jonger voel. Ik ga niet stil staan bij elk pijntje maar geniet van alle momenten dat de pijntjes er niet zijn.  En geloof me: op 34 jarige leeftijd zijn dat heel veel momenten. En ja, daar proost ik op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.